mandag 9. februar 2009

Å eksperimentere.





I dag har vi hatt hjemmelaget tomatsuppe til middag, inspirert av FuriLaks sin oppskrift:-) Det ble kjempegodt, og det første datteren min sa, var: MAMMA, kan du lage SÅ god suppe??? ;-)

Hjemmelaget tomatsuppe
24,5 karbohydrater tilsammen
Det ble 5 porsjoner, og dermed ca. 5 karbohydrater pr. porsjon

1 kjøttbuljongterning
8 dl vann
- Kokes opp

1 boks Landlord grovhakkede tomater (6 kh)
200 g Findus Classic Wok mix (9 kh)
400 g Trondhjems kjøttboller UTEN kraften fra boksen (9,5 kh)

Ha grønnsakene i vannet når det har kokt opp.
La det småkoke en stund før du heller tomatene oppi, og la det koke opp på nytt.
Ha i kjøttbollene til slutt, og la det småputre et par minutter før servering.

Det går selvsagt an å lage den uten kjøttboller også, eller lage kjøttbollene selv av kjøttdeig. Da blir det mindre karbohydrater.
Grønnsakene kan også byttes ut med andre, ferdigblandinger har ofte mer karbohydrater enn ferske grønnsaker.

1 kommentar:

  1. http://hobbykokka.blogspot.com/ her er noen tips til lavkarbo middager :-)

    SvarSlett