søndag 8. februar 2009

Å feire morsdag.



Dagens utskeielse ble lavkarboostekake. Én ting er sikkert - det var definitivt ikke noe lavkalorikake:-P Jeg liker vanligvis ikke ostekake da, men denne syns jeg var utrolig god. Det eneste er at bunnen egentlig ikke hadde vært nødvendig for min del. Uten den hadde det også blitt mindre karbohydrater. Men god kake, absolutt. Anbefales!

Her er oppskriften:

Gerds ostekake
35 g karbohydrater i hele kaken

250 gram finhakkede mandler
100 - 150 gram smør

Smelt smøret og bland det sammen med mandlene.
Ha blandingen i bunnen på kakeformen (springform.)

1 pk philadelpia naturell
1 boks seterrømme
1 boks fløte
1 pakke Heistad gelé

Kok vann til geléen, men bruk kun halvparten av vannet som står på pakken.
Kjøl den ned.
Bland kremosten med seterrømmen og rør den klumpefri.
Visp krem av kremfløten.
Bland alt sammen og hell det over bunnen.
Sett i kjøleskap til neste dag.

Jeg laget i tillegg en ekstra pakke med gelé (på samme måten som over) og hadde den som et lokk over kaken. Nam nam:-)

2 kommentarer:

  1. ja, den er utrolig god! jeg kommer nok til å bruke pecannøtter og mindre mandler neste gang, for da blir karbinnhold litt lavere.
    og så er den fin til å fryse også! er dødsforkjøla (ja..dødsforkjøla..jeg er ikke sikker på om jeg kommer til å overleve) men når jeg er frisk igjen, da skal jeg bake ny kake, ja! har alle ingredienser i hus!
    har forresten laget disse http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=23844
    anbefales!
    line

    SvarSlett
  2. Takk for tips ang. sjokolade delice. Så kjempegodt ut!!

    SvarSlett