Lite å skrive om i grunnen. Dagene tusler og går, jeg storkoser meg på skolen og lager gode middager:-)
I dag ble en oppfinnsom kyllinggryte!
Først strødde jeg revet mozzarellaost i bunnen av en ildfast form. Deretter renset jeg en grillet kylling og hadde kyllingbitene over osten. Så kuttet jeg opp litt brokkoli og hadde på før jeg helte fløte over. (Det går helt sikkert an å ha masse forskjellige grønnsaker oppi, men jeg hadde bare brokkoli i dag.)
Til slutt dekket jeg alt med osteskiver, og hadde det i ovnen på 200 grader til osten var smeltet og blitt gylden.
Det var veldig godt og jeg ble stappmett! (Det er vel standardsetningen min for tiden, hehe, men sånn går det når man spiser mye fett;-))
tirsdag 24. februar 2009
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Kan du ikke skrive opp alt du putter i munnen i løpet av en dag da? Trenger å se hva som går greit. Hilsen Fersking.
SvarSlettsamboern min begynner å bli kjempelei fløtesauser nå! jeg elsker de, men han er ganske lei.. kjipern for han! ;) han får seg vanlig middag i dag. da, for jeg skal på (sy)kurs i hele kveld!
SvarSletthar de siste dagene brukt mye ricotta og salvie, ricotta pluss en liten skvett fløte, og masse fersk salvie ved servering, og det har vært en fin avveksling til fløtesaus.
for to dager siden lagde jeg "risotto" med masse traktkantarell og ricotta, det ble veldig godt! erstatta risen med most tofu, og det funka ganske bra!skal legge ut oppskriften min når jeg får tid på bloggen min, men er redd for at jeg glemmer hele oppskriften og fremgangsmåten innen jeg finner tiden til det!
jeg elsker italiensk mat, og det lar seg dårlig kombinere med ketolyse! så man får være litt kreativ!
ps, hoppa ut av ketosen i går kveld, legger skylden på et uforskamma stort stykke med gerds ostekake til frustrerte fruer...
var i ketose igjen i dag morres,da. har lest at det kan være vanlig å hoppe litt inn og ut om kvelden (?) men men..
line
hvordan går det med deg og ketosen?
Ricotta, er det ost?? Hehe, jeg ser at du er litt mer avansert enn meg, hverken tofu, salvie eller traktkantarell er noe som står på min handleliste;-) Hva ER forresten tofu?? :-O
SvarSlettFersking: Det er jo litt forskjellig fra dag til dag hva jeg spiser, men jeg kan prøve å skrive opp sånn ca. hva jeg spiser i løpet av en dag:-)
Frokost: Cottage cheese med kanel og sukrin. Jeg pleier å ta en halv boks, og det er 3 kh. Blir god og mett på det.
Lunsj: Stort sett salat. Pleier å ha skinke og egg i.
Middag: Nesten alltid kjøtt av noe slag - karbonader, kylling, kjøttdeig, biff o.l., med masse grønnsaker og gjerne en fløtesas.
Kvelds: Egg og bacon, kokte egg, ostekarbonader med salat eller evt. karbonader med speilegg på. Lager karbonadene selv av kjøttdeig og krydder. Det er 0 kh:-)
Hvis jeg har veldig lyst på noe godt, lager jeg gjerne Heistad gelé som inneholder 0 kh.
Evt. spiser jeg litt av en sjokolade som heter Sukkerfritt mørk sjokolade. Den inneholder 2 g kh pr. 100 g. Så det går an å unne seg litt innimellom.
Ellers er jeg flink og drikker masse vann, 2-3 liter for dagen. Har jeg lyst på noe annet, kjøper jeg Ice Tea White Peach (Nestea), 0 kh. Grønn te er også bra å drikke, og skal visstnok hjelpe på forbrenningen, men jeg er ikke så glad i det.
Lykke til!!
Hei. Bare lurte på om du serverer ketolyse mat til barna også, eller om de får "normale" middager? Hehe. :)
SvarSlettHei:-) Jeg serverer i grunnen ketolysemat til dem også, for de har godt av både kjøtt og grønnsaker:-) Men jeg lager stort sett ris/pasta/poteter i tillegg!!
SvarSlettDe spiser også brød til frokost og lunsj i barnehagen, så de får i seg det de trenger:-)
mona, ricotta er en italiensk "smøre"ost, dvs den er ikke fast, og kan kanskje minne om finmalt cc. smaker veldig godt!
SvarSlettden finner du i dagligvaren (mulig du må i en med litt større utvalg, men her i byen er det overalt!) la merke til da jeg kjøpte den sist, at det er litt forskjell på kbhinnhold i de forkjellige merkene, så dersom det er to produkter/produsenter å velge mellom, husk å sjekk.
salvie er en frisk urt som du finner sammen med urtene! finnes sikkert som tørka urt i helsekosten, men tror ikke tørka salvie smaker så godt, dersom de er mer tradisjonell i "urteveien" kan man du bruke litt frisk basilikum i stedenfor i mine oppskrifter.
tofu er fermentert soya-gugg
minner litt om en ost, kan ligne på en fet fetaost med litt gummikonsistens. jeg kjøper den i invandrerbutikk, men helsekosten har også (husk å kjøp den som ikke er marinert)
tofu smaker egentlig ingenting, så den må krydres godt!
tørka sopp får du av soppplukkende familiemedlemmer (har en soppgal svigemor) eller du får ofte kjøpt det i dagligvarer med stort utvalg.
er egentlig ikke så avansert, altså, har bare en kjempebra invandrerbutikk rett nedi gata her, som er ganske inspirerende!
ps, barn og diett, datteren min elsker disse nøtteknekkebrødene mine, hun insisterer på å få hver gang jeg skal spise! de er forresten greie å ta med seg ut på tur/lunch også!