onsdag 4. februar 2009

Å steke speilegg.



Er dere gode til å steke speilegg? Som dere kan se på bildet, så er jeg ikke flink:-s Jeg klarer alltid å svi dem, knuse plommen eller få den til å se ut som gelé (og det vil vi ikke ha på speilegg!)
Den eneste som lager godkjente speilegg til meg, er pappa;-) Han klarer alltid å dra av den "slimhinnen" (æsj!) som er over plommen, og det er sjeldent jeg ikke får servert perfekte speilegg av ham! All ære:-)

Hvordan liker dere speileggene?
Hilsen Frk. Interessant:-)

5 kommentarer:

  1. Nå fikk jeg lyst på bacon!!
    Jeg var litt som deg før, men nå har jeg funnet ut en perfekt måte å steke eggene på, for meg ihvertfall:)

    Jeg har ganske varm panne, men ikke så varm at det blir svidd. Så steker jeg det akkurat så lenge at det er mulig å snu egget uten å ødelegge det. Og da bare noen sekunder på den andre siden, slik at plommen er inntakt, men den hinnen du snakker om er borte.
    Voila!

    Altså steke egget minst mulig, men alikevel ferdig:)

    FuriLaks

    SvarSlett
  2. Det hørtes jo veldig smart ut, men jeg ser for meg et voldsomt splæsj idét jeg skal prøve å snu egget..?? Klarer du virkelig å gjøre det uten å knuse plommen altså? Skjønner ikke hvordan det er mulig jeg, sånn uansett hvor lenge egget er stekt:-)

    Det var fantastisk godt med bacon i dag, og det metter noe voldsomt. Jeg hadde også eggene på brødet mitt, så jeg var jo stappmett etterpå:-)

    SvarSlett
  3. Hei. Jeg har nettopp startet på kuren og har så langt knekt to ganger. Jeg finner det litt vanskelig å ikke spise poteter når gubben skal ha,men når jeg leser om deg blir jeg mer motivert! har du oppskriften på brødet?

    mvh

    kristin

    SvarSlett
  4. Hei:-) Det er uvant i starten, men nå har jeg klart meg i 2,5 uke og det er ingen problemer å droppe potenene når jeg ser resultatene:-)

    Her er link til brødet:
    http://ketolysehverdag.blogspot.com/2009/01/leke-husmor.html

    Hvis du trenger støtte og motivasjon, så bare rop ut:-)

    SvarSlett
  5. Haha! Trodde det bare var meg som var allergisk mot den hinna! (Jeg piller den faktisk av i hardkokte egg også...hmmmm... obsessed!)
    Jeg liker ikke å steke de på begge sider.
    Vi har sånn en plaststekespade fra ikea, veldig viktig med rund tupp som ikke er skarp (evt smeltet-blir grådig spiss da), er den spiss ryker plommen m engang. Venter til egget er nesten stekt før jeg begynner å "skrape" ;)

    SvarSlett