
Det går faktisk an å være litt tradisjonell i matveien selv om man går på ketolyse:-) I dag hadde jeg med meg en etterlengtet matpakke på skolen - to skiver med gräddost og agurk, og to skiver med leverpostei og agurk. NAM! :-)
Det er flere som har spurt etter brødoppskriften, så jeg legger den like godt ut på nytt igjen her, jeg:-)
KETOLYSEBRØD
4 egg
2 dl Crème Fraiche (el. Seterrømme)
Ca. 1/2 dl rapsolje (prøv deg fram)
1.5 ss bakepulver
4 ss linfrø
50 gram sesamfrø
60 gram hvetekli
45 gram solsikkekjerner
Visp eggene og tilsett Crème Fraichen.
Ha oppi det tørre.
HUSK BAKEPAPIR i formen, det holder ikke å bare smøre den.
Det er ingen elting involvert for deigen er ganske flytende.
Stekes på 180 grader i 50 min.
Det er ca. 1 gram karbohydrat i hver skive om du skjærer brødet tynt. (Det er 24 karbohydrater i hele brødet, og jeg har faktisk skjært 24 skiver hver gang jeg har bakt:-))
Oppbevares i kjøleskapet så holder det seg godt.
ååå.bruker du ikke bakemixen?
SvarSletttrodde jo det, jeg da..sitter her med mine to boxer, jeg! men bruker de i pannekaker, og det blir veldig godt! har på noen frossne blåbær som jeg rører ut i litt rømme! juuuumm!
så kar jeg klart å få til en sjokoladekakeerstattning! fant en brownieslignende oppskrift på forumet, som jeg har tilpassa litt for oss uten micro
http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=17038&page=2
(nederste innlegg i tråden, jeg har det jolly cola nicet..)
har forresten ikke veid meg på to uker! så nå må jeg finne en vekt snart! kjenner at ting og tang er blitt mindre!!
line
Jeg bruker ikke bakemixen til brødet nei, men det gjør ingenting at du sitter der med to bokser;-)
SvarSlettPizzabunnen er f.eks. veldig god også, det er bakemixoppskriften!!
Hvordan smakte kaken du har laget da?
Spennende med vekten da. Krysser fingrene for at du har gått ned:-)
Anbefaler forøvrig å kjøpe en egen vekt siden alle er litt forskjellige. Greit å bruke samme vekt hver gang.
Forresten - et par spørsmål ang. vaniljestang (jeg har ikke peiling nemlig.)
SvarSlett- Hvor får man kjøpt det?
- Er det frøene eller stangen man skal bruke? *flau*
ja, tenkt litt på den vekta, men jeg har nok anlegg til å bli litt for ivrig på å veie meg, så jeg får heller ta turen innom søsteren min,så det blir samme vekt hver gang! :)
SvarSlettsynes den brownisdingsen ble god! minner aldeles ikke om brownies, men så lenge det er søtt og smaker sjokolade, er jeg fornøyd!!
de fleste butikker selger vaniljestang, du skjærer av noen cm av den, deler den på langs og skraper ut frøene, enten med en kniv eller tskje. "skallet" sparer du på, for det kan du bruke når du skal koke noe, feks kakao fra bunnen av - så legger du bare litt oppi der, for det er masse smak igjen! (bare ikke spis den) eller du kan ta en lufttett boks, fyll med litt sukker (eller natreen el) og legg skallet oppi der! etter en liten stund, har du eget vaniljesukker! :)
Nå har jeg bakt dette brødet. Er det litt mye olje i oppskriften? Syns brødet ble "fettete" utenpå og inni.
SvarSlettOgså var det sinnsykt kvalmt at det luktet egg når jeg stekre brød...."brød". Bortsett fra det var det digg å ha noe å legge smør og ost på :-)
Luktet det egg?? Det har ikke jeg opplevd en eneste gang. Og så tar jeg bare litt olje i. Hmm så rart.
SvarSlettJa,det luktet litt egg når jeg åpnet ovnsdøren...*ler*
SvarSlettMen du....holder det å piske sammen eggene med en håndvisp eller må jeg bruke mixmaster?
Ok, litt olje bare...skal huske det til neste gang. Jeg brukte jo det som står i oppskriften.