torsdag 29. januar 2009

Å spise kake på en torsdag.



Det er vel ikke noe problem å leve med minimalt med karbohydrater når man kan kose seg med sånne ting som dette her!! 1,75 g kh i kakestykket, og litt i vaniljekesamen.
Kaken var definitivt vellykket! Den var veldig saftig og smakte mye sjokolade. En liten skje vaniljekesam på toppen var prikken over kaken;-)

LAVKARBOSJOKOLADEKAKE

28 karbohydrater i hele kaken

3 egg
2 dl sukrin
1 dl mandelmel
½ ts bakepulver
½ dl bakekakaopulver
2 ts vaniljesukker
¼ ts salt
1 beger mager kesam
50 g hakkede valnøtter

Sett ovnen på 200 grader.
Visp egg og sukrin til luftig eggedosis.
Bland mel, bakepulver, kakao, vaniljesukker og salt.
Bland det forsiktig i eggedosisen.
Rør inn kesam og hakkede nøtter.
Hell røren i en smurt, rund kakeform, ca. 24 cm.
Stek kaken i ca. 40 minutter.

Smaker best avkjølt, SPISES DAGEN ETTERPÅ!!
Skjæres i små biter som konfekt. (Jeg skjærte min i vanlige kakestykker og det ble da 16 stk, som utgjør 1,75 g kh i hvert stykke.)

For de som måtte lure, får man tak i både sukrin og mandelmel på helsekosten.

5 kommentarer:

  1. Selv om du er på ketolyse så er det vel ikke meningen at du skal stappe i deg de "godsakene" som er tillatt hver e_n_e_s_t_e dag? En hel bolle med Gele, kake osv? prøv heller å spis litt sunnere karbohydrater om dagen, ikke bruk de opp på tull.

    SvarSlett
  2. Mmmm. Det så godt ut:)

    Jeg kom over noe som jeg syns var litt interessant;

    http://www.iform.no/pub/art.php?id=1078

    Jeg er litt i tvil på om jeg får i meg nok karbohydrater hver dag jeg. Fordi jeg vil jo ikke være i ketose, ihvertfall ikke over lengre tid av gangen!
    Så kanskje det var en god ide å fylle opp glukose/karbo-lagrene en gang i uka, som det sto i den artikkelen?:)

    Merker faktisk at jeg er litt småsvimmel og tåkete i hodet...

    FuriLaks

    SvarSlett
  3. så bra at kaka er god, da skal jeg prøve den!
    og det blir jo ikke så voldsomt mye karber av et stykke da, så man kan jo unne seg litt!

    disse egg, feta og spinat muffinsene var kjempegode! og gjorde frokosten mye enklere (varma de fort i ovnen, slapp å styre med den omeletten!) virkelig å anbefale!
    line

    SvarSlett
  4. Gleder meg til å bake! Takk for all inspirasjon. Bare lurer...Er du helt sikker på karbo- innholdet i kaka? Kommer oppskriften fra ketolysekurset? ...Er bare så usikker på om jeg tør å stole på alt jeg leser på nettet.

    SvarSlett
  5. Anonym 10.43: Jeg syns ikke at et eller to kakestykker når jeg har besøk av en venninne er å bruke opp karbohydratene på tull:-) Ang. geléen så er det ingen karbohydrater i den, så den "teller" ikke, i og med at jeg uansett skal ha i meg 15 kh for dagen. Det får jeg i meg av å spise masse grønnsaker og salat til middagen. (Og av brødet jeg har bakt.)

    Line: Takk for tips ang. muffinsene. Dessverre liker ikke jeg hverken fetaost eller spinat, så det er litt upraktisk da. Men det går jo kanskje an å bruke vanlig ost og f.eks. brokkoli?

    Anonym 15.10: Jeg er helt sikker på karboinnholdet i kaken:-) Men hvis du er usikker, så er det bare å sjekke varedeklarasjonen på de forskjellige ingrediensene, så kan du regne det ut på egenhånd!
    Jeg spiste to kakestykker i går som jeg hadde besøk, og jeg var likevel i ketose.

    SvarSlett